Klagshamns IP
5 augusti 2019
19:00

Referat: IFK Klagshamn - AIF Barrikaden

VI SPELADE ALLTSÅ IDAG BARA ANDRA HALVLEK AV DEN, PÅ GRUND AV ÅSKA, I PAUS AVBRUTNA MATCHEN 15/6. VI STARTADE MED DET RESULTAT SOM RÅDDE I HALVLEK DÅ; 4-1 TILL KLAGSHAMN (referatet från första halvlek skrevs redan då och finns också på hemsidan). Alla som spelat något i någon av halvlekarna kommer med i den här matchrapporten

Startelva: Filip – Alex, Viktor T, Mattias, JT – Anton – Jonas, Pontus – Simon, Henke, Siseko

Avbytare var David K och Oskar (hade bara med oss 13 man eftersom vi bara skulle spela en halvlek) som båda kom in i den 28:e min som och då tog Pontus resp. Sisekos plats.

Eftersom det bara blev ett byte därutöver kan jag mot mitt normala upplägg redovisa även det; det var Pontus som kom in igen i de 34:e min och ersatte då Henke på topp.

Det blev väldigt händelserika 45 (46 om man ska vara noga) minuter med 3 mål, 8 hörnor och 23 avslut (se statistik nedan) vilket ju är mer än många hela matcher brukar innehålla.

Vi hade nog faktiskt mer boll än de vilket delvis berodde på att de inte pressade oss särskilt mycket, fr.a. inte på vår planhalva, men delvis också för att vi spelade extremt offensivt med båda ytterbackarna och fick numerärt överläge när vi anföll. Å andra sidan innebar ju detta att när vi därför ofta bara lämnade mittbackarna hemma, i kombination med deras förmåga att alltid komma till farligheter när de får möjlighet att ställa om, att de fick många heta chanser, nästan alltid med Niclas Schön, som är både stark, snabb, kreativ och oerhört svårfångad, inblandad.

De hade väl c:a 7 klara målchanser medan vi väl hade 2, den farligaste en nick av Pontus på hörna men också ett bra skottläge för Henke när han omgiven av flera motståndare tog sig fram på egen hand i straffområdet + ett par hårt pressade långskott på mål av Anton och Jonas som en sämre målvakt kunde fått problem med.

Deras mål kom i 9:e (54:e), 34:e (79:e) och 45:e (90:e) min.
Vid det första ropade nästan hela vårt lag på offside och det kan det ha varit men lika gärna inte, jättesvårt att se trots att jag stod nästan precis i linje. Vid det andra kom de som så ofta 3 mot 2. En av deras ena spelare sprang sig helt fri men med en aningen dålig vinkel valde han att spela snett inåt bakåt till en som ännu friare mitt framför mål kunde lägga in bollen (de hade f.ö ett mycket snarlikt i den 12:e (57:e) min när Niclas N trots ett otroligt bra läge bara några meter från mål till synes obegripligt också valde att passa (som Maksym brukade göra) snett inåt bakåt till en helt fri lagkompis med bättre vinkel men där blev avslutet lite sämre vilket tillsammans med en bra insats av Filip ledde till att vi den gången kunde klara oss från ett baklängesmål).

Deras sista mål var frukten av flera individuella misstag på rad från vår sida och med tanke på att det också återstod mindre än en minut kändes det oerhört irriterande.

Vår insats var totalt klart godkänd, Klagshamn är väldigt bra, i synnerhet offensivt och personligen tror jag att de kommer att tappa ytterst få poäng under resten av serien.